Учени от Технологичния университет Суинбърн в Мелбърн са установили, че

...
Учени от Технологичния университет Суинбърн в Мелбърн са установили, че
Коментари Харесай

Според учени махмурлукът е вреден за мозъка и паметта

 Учени от Технологичния университет Суинбърн в Мелбърн са открили, че махмурлукът утежнява мозъчните функционалности и отслабва паметта, заяви уеб сайтът MedicalXpress.

Изследването е обхванало над 100 постоянни гости на питейни заведения в Бризбейн. Те са взели участие в анкета и са минали тест за когнитивни функционалности, в това число за паметта и така наречен изпълнителни функционалности, които разрешават да се възнамеряват дейности в сходство с поставените цели и изборно да се отделя внимание на нужните тласъци.

Оказало се, че участниците с най-висока централизация на алкохола в издишания от тях въздух са постигнали най-лоши резултати на тестванията. По думите на експертите, данните от проучването демонстрират, че махмурлукът понижава способността да се ръководи автомобил, да се работи, да се учи, да се правят разнообразни действия.

Специалистите имат намерение да продължат да изследват въздействието на махмурлука върху мозъчните функционалности, като включат в тестванията повече доброволци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР