Учени от Станфордския университет установиха, че през последните 30 години

...
Учени от Станфордския университет установиха, че през последните 30 години
Коментари Харесай

Проучване: Пенисът се е увеличил с 24% през последните 30 години

Учени от Станфордския университет откриха, че през последните 30 години мъжките полови органи са станали видимо по-дълги.
Научна публикация, оповестена в The World Journal of Men's Health, цитира уеб сайтът на университета.
Водещият създател, урологът Майкъл Айзенберг, е обработил данни за 56 000 мъже от цялостен ​​свят, които са взели участие в 75 научни проучвания, извършени от 1942 до 2021 година Той заключава, че през последните 30 години е имало нарастване на дължината на еректиралия мъжки пенис с 24%, т.е. с съвсем една четвърт.
Откритието разтревожило учения. Целта на изследването била да се разбере за какво мъжете изпитват спад в качеството на спермата и равнищата на тестостерон. Айзенберг сочи, че дължината на пениса не въздейства върху плодовитостта, само че всяка смяна в репродуктивната система визира човешката популация и изисква нараснало внимание и изследване.
Айзенберг свързва увеличението на дължината на половите органи с интервала на пубертета, който настава по-рано при актуалните юноши, което предизвика по-дълъг интервал на деен напредък на тялото.
На собствен ред урологът Джеймс Хоталинг в изявление за USA Today не изключи, че в реалност дължината на гениталиите не се е трансформирала и въпросът е в променените способи на премерване. Според него, в случай че информацията за смяната на дължината се удостовери, това може да се изясни с въздействието на химикалите върху човешкото тяло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР