Учени от Сингапур са открили връзка между човешкия ръст и

...
Учени от Сингапур са открили връзка между човешкия ръст и
Коментари Харесай

Лоши новини за хората с нисък ръст

 Учени от Сингапур са разкрили връзка сред човешкия растеж и риска от болест с ковид. Проучването им демонстрира, че е по-вероятно с COVID-19 да се заразят хората с невисок растеж, в сравнение с високите, написа в. " Дейли мейл ".

За задачите на проучването експертите от сингапурската Агенция за просвета, технология и проучвания са пресъздали в компютър модел траекторията на слюнката, отделяна при кашлица или кихане.

Изследователите са открили, че капки течност от притежател на COVID-19 се задържат известно време във въздуха, след което стартират да се спускат надолу. Така по-ниските се оказват на " пътя " на пръските, до момента в който високите вдишват по-малко аерозолни капчици с коронавирусни частици.

На фона на сходна траектория на придвижване рискът от болест се оказва по-голям за ниските човеци. Това включва деца, юноши и хора, чийто растеж не надвишава 165 сантиметра, написа Българска телеграфна агенция.

За да се предпазят, е по-добре хората с невисок растеж да стоят най-малко на два метра от близките по време на пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР