Учени от Северозападния университет в Чикаго разясниха каква е причината

...
Учени от Северозападния университет в Чикаго разясниха каква е причината
Коментари Харесай

Учени разкриха коя е причината за оплешивяването

Учени от Северозападния университет в Чикаго обясниха каква е повода за оплешивяването. Резултатите от проучването са оповестени в списание Nature Aging.

При опити с мишки учените са открили, че когато стволовите кафези на косата остаряват, те стават по-малко лепкави, излизат от специфичните си места във фоликула и навлизат в дермата, където нормално не могат да оцелеят, защото се намират отвън деликатната си микросреда.
 Всеки ден закусвате с банани? Вижте какво се случва с тялото ви Всеки ден закусвате с банани? Вижте какво се случва с тялото ви
Бананите са извънредно здравословни, само че също толкоз вкусни! Като начало е добре да знаете, че бананите съдържат доста значими пазител...

" В резултат на това стволовите кафези, нужни за растежа на косата, понижават. Това води до изтъняване на косата и до последователно оплешивяване ", се споделя в обявата.

Учените оповестяват за първи път за този механизъм на оплешивяване. Авторите на проучването се надяват откритието им да помогне в битката с оплешивяването, защото фоликулите при мишките са близки до тези на индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР