Учени от Русия, Япония и САЩ създадоха математически модел, който

...
Учени от Русия, Япония и САЩ създадоха математически модел, който
Коментари Харесай

Учени разкриха как човешкият мозък разпознава лица

Учени от Русия, Япония и Съединени американски щати сътвориха математически модел, който разрешава да се опише механизъм, обвързван с различаване на лица от човешкия мозък, съобщи ТАСС. Това бе оповестено от пресслужбата на московския Сколковски институт за просвета и технологии. Негови сътрудници са взели присъединяване в проучването.

"Специалисти от института Солк в Съединени американски щати, Сколковския институт за просвета и технологии в Русия и Центъра за проучвания на мозъка Рикен в Япония направиха проучване за проучване на теоретичния модел на механизма на действие на неврони на зрителната кора на основния мозък при различаване и обработка на информация за лицето и мимиките на индивида ", се споделя в известието. "Получените резултати са оповестени в сп. Neural Computation. "

Човек има неповторимата дарба да разпознава голям брой лица и да пояснява разнообразни изражения на лицето. Тя играе значима роля в общественото взаимоотношение сред хората, само че механизмът на култивиране и запазване на тази комплицирана зрителна информация в човешкия мозък до момента бе едва изучен.

Сега учените си сложили за цел да схванат по какъв начин в зрителната кора на човешкия мозък се обработва и съхранява свързаната с различаване на лица информация. Използваният метод се заключавал в това човешкото лице да бъде показано като цялост от разнообразни елементи - очи, вежди, нос, уста и така нататък За задачата били употребявани детайли от машинното образование и тензорен логаритъм, който дава опция да се опише взаимоотношението на детайли в комплицирани координатни системи. Специалистите съумели да показват човешкото лице като набор от съставни елементи или изображения, които нарекли тензорни изображения. Въз основа на получените данни основали математически модел, който разказва действието на неврони, участващи в разпознаването на лица, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР