Учени от Пловдив правят ново проучване, което цели да подобри

...
Учени от Пловдив правят ново проучване, което цели да подобри
Коментари Харесай

Синдромът на хроничната умора: МУ-Пловдив и НЦЗПБ започват ново проучване

Учени от Пловдив вършат ново изследване, което цели да усъвършенства разбирането и диагностиката на Синдрома на хроничната отмалялост и пост-COVID синдрома. Ако през последните 6 месеца постоянно се чувствате отпаднали и имате проблеми със съня, вие най-вероятно сте следващата жертва на синдрома. 
" Това е положение, което се характеризира с дълготрайност на признаците - минимум 4 до 6 месеца от тяхното начало. Те могат да бъдат изразени с съществуването на мощна отмалялост, усложнение в ежедневните интензивности на пациентите, нарушавания при умствени, физически или прочувствени старания в допълнение с един фалшив, повърхностен сън ", уточни доктор Мартина Божкова, помощник в Катедра микробиология и имунология на МУ-Пловдив. 
Участниците в изследването ще бъдат прегледани от имунолог в Катедрата по здравна микробиология и имунология „ Проф. доктор Елисей Янев “- и НИМУ на Медицински университет-Пловдив: тел. 0877 842 487  и имейл [email protected].
Или в Национален център по заразни и паразитни болести-София: тел. 02 943 56 36  и имейл [email protected]
По време на прегледа ще бъдат попълнени въпросници, а по-късно ще бъдат взети кръвни проби и направени проучвания. Резултатите ще бъдат употребявани за научни цели. 
За повече информация: Проект за проучване на синдром на хроничната отмалялост и пост-COVID вижте .


Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР