Учени от Ню Йорк са провели изследвания и са установили,

...
Учени от Ню Йорк са провели изследвания и са установили,
Коментари Харесай

ХЕМ БОГАТИ, ХЕМ ЗДРАВИ: Адвокатите не хващат деменция

Учени от Ню Йорк са провели проучвания и са открили, че някои специалности могат да бъдат класифицирани като тип терапия против старческа деменция. Ето четири специалности, които оказват помощ на хората доста по-късно, а от време на време и въобще да не се сблъскат с деменцията и с нарушената когнитивна функционалност като цяло.

Адвокат

Специалистите в региона на правото освен се занимават с документи, само че и интензивно работят с хора, организират съществени аналитични интервенции, което оказва помощ на представителите на тази специалност да работят, до момента в който имат физически сили. Учените настояват, че комплицираните специалности, които изискват оптималната централизация и решение на разнородни задания, поддържат тонуса на мозъка за доста по-дълго време, като не разрешават на доста химични процеси да се забавят.

Хирург

Една от най-взискателните специалности, която изисква освен изключителни знания, само че и специфичен гений и устойчивост. Често на хирурга се постанова да взема ексцентрични решения, от които зависи животът на пациента. Колкото по-сложни са дилемите, които мозъкът би трябвало да извършва, толкоз по-малка е вероятността деменцията да засегне представител на тази специалност, само че не трябва да се изключват и други фактори като приемственост.

Архитект

Още една специалност, изискваща оптималната отдаденост. Не е изненадващо, че специалността на архитекта изисква сложни познания и умения. Освен че би трябвало да обмисли плана от началото до края, до последния подробност, архитектът би трябвало да умее да убеди в своите хрумвания управлението и да има умеенето да убеждава. Има доста архитекти, които посвещават целия си живот на специалността си и възрастта рядко е спънка да се занимават с това, което обичат.

Преводач

Въпреки че мнозина са скептично настроени към тази специалност, професионалните преводачи постоянно са хора, които въобще не са застрашени от деменция и доста рядко се сблъскват с когнитивни проблеми. Симултанният вербален превод е най-трудният тип превод, който изисква специфичен гений и характерност и безусловно принуждава мозъка да работи на лимита на опциите си. Повечето положителни преводачи избират класическите вербален или писмен превод, който не натоварва толкоз доста мозъка, колкото симултанният превод, и го поддържа непрекъснато нащрек.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР