Учени от Националния изследователски технологичен университет в Москва съвместно с

...
Учени от Националния изследователски технологичен университет в Москва съвместно с
Коментари Харесай

Учени създадоха технология за производство на акумулаторни батерии от медицински отпадъци

Учени от Националния проучвателен софтуерен университет в Москва взаимно с сътрудници от Съединени американски щати и Мексико, създадоха нова технология за приемане на акумулаторни акумулатори от употребявани медицински маски и опаковки от медикаменти. Според авторите технологията ще направи допустимо превръщането на мъчно изхвърляните боклуци в първични материали. Проучването е оповестено в Journal of Energy Storage, предава БГНЕС. 

Според откриватели на NUST MISIS по време на международната пандемия от ковид хората са употребявали най-малко по 130 милиарда защитни маски ежемесечно. Това се трансформира в стотици тонове полимерни боклуци. При изгарянето им се отделят токсични газове, тъй че казусът с преработката на тези боклуци е изключително настоящ.

За направата на батерии от старите маски е нужно единствено да се добави графен, прецизират учените.

Новата технология дава опция за приемане на тънки, гъвкави, евтини акумулатори, които заради ниската си цена могат да бъдат и за еднократна приложимост. Те превъзхождат по редица способи обичайните акумулатори с железно покритие, които са по-скъпи за произвеждане. Новите батерии могат да се употребяват в домашен устройства - от часовници до лампи.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР