Учени от НАСА разпечатаха извънземна капсула на времето 50 години

...
Учени от НАСА разпечатаха извънземна капсула на времето 50 години
Коментари Харесай

НАСА най-сетне отвори 50-годишна лунна проба

Учени от НАСА разпечатаха извънземна капсула на времето 50 години откакто астронавтите събраха проба от скали и прахуляк от Луната и я запечатаха, преди да се върнат на Земята.

Скъпоценната проба от Аполо 17 е една от последните " девствени " останали елементи от Луната. Учените от НАСА разрушиха печата в муден развой, осъществен на 21 и 22 март. Този ход пристигна в навечерието на първото изстрелване на НАСА без екипаж по програмата Artemis за връщане на хората на Луната; Artemis 1 се възнамерява да започва не по-рано от май.

Преди огромния миг заместник-кураторът на пробите на Аполо Джулиан Грос направи тест на сложния развой с макетни скали в галактическия център " Джонсън " на НАСА в Хюстън, където се намира лунната проба. Това остави Грос с възпалени ръце и плещи, в придирчив развой, който тя оприличи на сглобяване на мебели. Но тя сподели в изказване, че тренировката си заслужава болката.

„ Ние сме първите хора, които в действителност видяха тази почва за първи път “, сподели Грос. " Това е просто най-готиното нещо на света - като дете в магазина за бонбони, нали? "

Пробата се съхранява в специфична тръба, запечатана във вакуума на Луната през 1972 година, което изисква Грос да употребява профилирани принадлежности и положително възприятие за организация, с цел да следи всички части.

„ Направихме това малко по малко, пробвайки се да не загубим всички дребни части и винтове “, споделя тя, съобщи hicomm.

Но най-сетне тестът, която астронавтите Юджийн Чернан и Харисън Шмит (също геолог) събраха в долината Таурус-Литтроу в Mare Serenitatis, беше отворена за разбор. Учените се надяват, че тази проба ще помогне при подготовката на лунната стратегия Artemis, която възнамерява да изпрати астронавти на Луната по-късно през десетилетието.

Проба 73001 от ядрото на Аполо 17 беше държана настрани като част от програмата на организацията за разбор на проби от последващо потомство Аполо. През 70-те години НАСА призна, че технологиите на бъдещето ще могат да разкрият нова информация за нашия лунен комшия , тъй че организацията резервира част от скалите за анализиране от бъдещите учени.

Една огромна нова страница за науката отпреди близо две генерации беше окончателното удостоверение на водата на повърхността на Луната през 2008 година, употребявайки наблюдения, събрани от инструмент на НАСА на борда на индийския галактически транспортен съд Chandrayaan-1. Мисиите на Artemis се концентрират върху южния полюс на Луната, където наподобява, че подземният воден лед е изключително много; бъдещите откриватели се надяват да го употребяват за облекчаване на потребностите от вода и О2 на Луната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР