Учени от Масачузетския технологичен институт (MIT) обявиха, че са открили

...
Учени от Масачузетския технологичен институт (MIT) обявиха, че са открили
Коментари Харесай

Създадоха супер соларни клетки

Учени от Масачузетския софтуерен институт (MIT) оповестиха, че са разкрили метод да добиват повече сила от слънчевата светлина, написа Фокус, базирайки се на Tech Times. Инженерите са разкрили, че могат да усилят количеството сила, пренасяно от всяка една клетка, като покрият металната й повърхнина с диелектрик - тип основан на О2 материал.
Магията се случва, когато светлината доближи в оксидния материал. При взаимоотношението сред ултравиолетовите фотони и покритието се отделят спомагателни електрони, които са нужни за зареждането на клетката. Отделените електрони са “повърхностни плазмони ”, които съставляват въртящи се облаци от електрони. “Изследването ни разкри неочакван факт - поглъщането на забележима светлина е в директна взаимозависимост от дълбочината, на която електроните се популяризират в покритието от диелектрик, ” споделя Никълъс Фанг. “В предходни изследвания това е нещо, което е подценявано. ”

За да тестват теорията си, откривателите са употребявали сребърен лист, затрупан с окис. Достигайки листа, слънчевите лъчи са произвеждали заряд. Оказало се е, че учените могат да понижават или усилват дебелината на покритието, с цел да контролират количеството и типа на поглъщаната и превръщана в сила светлина. Тъй като този тип слънчеви кафези са извънредно тънки, за изработването им е нужен по-малко материал, в сравнение с за употребяваните сега слънчеви панели. Наред с това, системата, включваща пласт от диелектрични материали, има капацитета да създава доста по-бързо слънчева сила и да бъде употребена за високоскоростни технологии, каквато е преносът на данни. Оксидните материали не са оригиналност и отдавна се употребяват за произвеждане на транзистори, само че за пръв път се ползват по този метод.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР