Учени от Лондонското училище по икономика установиха, че жените, които

...
Учени от Лондонското училище по икономика установиха, че жените, които
Коментари Харесай

Дамите с висше консумират повече алкохол

Учени от Лондонското учебно заведение по стопанска система откриха, че дамите, които са приключили университет, пият двойно повече от останалите представителки на нежния пол. Подобна връзка сред образованието и потреблението на алкохол се следи и при мъжете. Тя обаче е много по-слаба. 

Авторите на отчета оферират няколко вероятни пояснения, за какво висшистките са по-силно привлечени от алкохола. Според анализаторите, представителките на тази група са склонни да отсрочват във времето чисто женските отговорности като майчинството да вземем за пример. Това им разрешава да водят по-активен обществен живот и да работят тук-там с доминирано мъжко наличие и, затова, образувана питейна просвета.

Изследователите са задавали разнообразни въпроси за метода на живот на хора родени в една и съща седмица през 1970 година От техните отговори излиза наяве, че 71% от дамите с по-висока подготовка са по-склонни да пият през множеството дни в сравнение с по-ниско квалифицираните дами. Учените са разкрили още, че и дамите и мъжете, които са се справяли по-добре в учебно заведение и са имали по-високи резултати имат и по-голяма податливост към постоянна приложимост на алкохол.

Това поражда съществени опасения, разяснява Мария Херта, началник на проучването. Тя  добавя още, че тази наклонност в допълнение се подтиква от производителите на алкохол, които оферират от ден на ден виновност и питиета насочени към нежния пол.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР