Учени от корейския университет KAIST (Korea Advanced Institute of Science

...
Учени от корейския университет KAIST (Korea Advanced Institute of Science
Коментари Харесай

Нова батерия се зарежда за 20 секунди

Учени от корейския университет KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology) са създали батерия, който се зарежда изцяло за едвам 20 секунди. В състава на батерията няма леснозапалими органични разтворители, а течни електролити на водна основа. Това я прави освен екологично безвредна, а и изключва риска от самовъзпламеняване.

Изобретението на екипа, управителен от проф. Кан Ку Йон, спада към класа на проточните батерии. Енергията в този вид акумулатори се генерира от взаимоотношението сред два течни съставния елемент, разграничени от мембрана. В единия съставен елемент е потънал анодът, а в другия - катодът.



В новия корейски батерия такава мембрана липсва. Същността на изобретението се състои в избора на материали за електролита, които обезпечават оптимално бърз продан, друга компактност и понижаване на енергийните загуби до най-малко. За анод е употребен графен, а катодът се състои от наночастици от железни окиси.

Новата батерия има 100 пъти по-голяма енергийна компактност и извънредно висока скорост на зареждане. От KAIST настояват, че създаването е съвместима със актуалните мобилни устройства, а ниската себестойност разрешава серийното произвеждане да стартира напълно скоро. / fakti.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР