Учени от клиниката Мейо в Рочестър, Минесота, и от Американската

...
Учени от клиниката Мейо в Рочестър, Минесота, и от Американската
Коментари Харесай

Как да забавим стареенето?

Учени от клиниката " Мейо " в Рочестър, Минесота, и от Американската асоциация за битка с заболяването на Алцхаймер откриха, че физическите извършения могат да забавят стареенето и обвързваното с него влошено действие на мозъка, заяви Лента.

Оказва се, че тренировките освен усъвършенстват паметта и когнитивните функционалности у възрастните хора, а и стопират развиването на невродегенеративни заболявания. Лекото когнитивно разстройство заема приблизително състояние сред обвързваното с напредналата възраст всекидневно утежняване на умствените качества и по-сериозна форма на деменция. Симптомите включват слаба памет, леки нарушавания на речта и увреждане на когнитивните функционалности. Обикновено това не оказва огромно въздействие върху качеството на живота, само че усилва риска от заболяването на Алцхаймер и други тежки болести.

Учените анализирали резултатите от изследвания, отдадени на способи за профилактика на деменция. Съобразената с рекомендациите на експертите 150-минутна физическа интензивност седмично усъвършенства индикаторите у хората, наранени от умерено увреждане на когнитивните функционалности. Учените предлагат джогинг или бързо вървене 5 пъти по 30 минути или 3 пъти по 50 минути.

По данни на Американската академия по неврология, над 6 % от хората на 60-годишна възраст и над 37 % от 85-годишните в целия свят са наранени от умерено когнитивно разстройство.

Резултатите от проучването са оповестени в Neurology.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР