Учени от Католическия университет в Льовен, Белгия, установиха, че глюкозата

...
Учени от Католическия университет в Льовен, Белгия, установиха, че глюкозата
Коментари Харесай

Обясниха как захарта може да предизвика агресивна форма на рак

Учени от Католическия университет в Льовен , Белгия , откриха, че глюкозата провокира бързо повишаване на злокачествени тумори , заяви Лента. По този метод потреблението на захар става причина за развиване на нападателна форма на рак.

За раковите кафези е особено бързото усвояване на доста въглехидрати . В естествените кафези глюколизата (процесът на окисляване на глюкозата) протича постепенно и е обвързвана с формиране на пируват. В тъканите на злокачествените тумори глюколизата е 200 пъти по-бърза и вместо пируват, се образува млечна киселина.

Смята се, че дейното окисляване на захари води до генериране на огромна сила, която се употребява за разделяне на дефектни кафези и увеличение на метастазите. Става въпрос за така наречен резултат на Варбург .

В рамките на опитите били употребявани мутирали дрожди, които могат да обхванат огромни количества глюкоза. Учените изследвали функционалностите на гени Ras , които контролират клетъчното разделяне у доста организми, в това число у индивида.

Мутациите в избрани ДНК сектори могат да покачат интензивността на гени, допринасяйки за неконтролируемо размножаване на клетките.

Оказало се, че поглъщането на огромни количества захар " включва " Ras , позволявайки на дрождите да се размножат доста бързо. В раковите кафези глюкозата става причина за поява на циничен кръг - туморът гълтам въглехидрати, усилва размерите си и в следствие потребностите му от захар нарастват.

Резултатите от проучването са оповестени в Nature Communications .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР