Учени от Калифорнийския университет изобретиха и конструираха устройство, способно да

...
Учени от Калифорнийския университет изобретиха и конструираха устройство, способно да
Коментари Харесай

Зловещо! Часовник показва на всеки кога ще умре

Учени от Калифорнийския университет изобретиха и конструираха устройство, способно да демонстрира точната дата на гибелта на даден човек и времето, което му остава да живее.

Изследователите допускат, че новата технология ще разреши да се приближат до откриване тайната на човешкото стареене – загадка, която се пробват да разбулят хиляди учени по света. Но колцина ще се престрашат и ще погледнат към устройството, с цел да научат датата на гибелта си.

И дали няма да има хора, които получат сърдечен удар и да умрат ненадейно пред устройството, вместо да си живеят още дълги години в незнание, по кое време ще настъпи сетният им момент.

Новата технология се основава на генетичен разбор. На специфичен чип в часовника се нанася капка кръв от притежателя му, от която системата отделя ДНК. След това се организират проучвания на биологичните данни: устройството учи всички генетични фактори, които може да оказват въздействие върху понижаване или продължение на живота на съответния човек.

Въз основа на резултатите от разбора системата основава прогноза за скоростта на стареене на организма и дефинира най-вероятната дълготрайност на живота. Учените нарекоха своята разработка GrimAge. Разбира се, „ часовникът на гибелта ” няма да бъде пускан в всеобщо произвеждане, защото е основан извънредно за научни цели, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР