Учени от Италия и Великобритания установиха от какво зависят нивата

...
Учени от Италия и Великобритания установиха от какво зависят нивата
Коментари Харесай

Установиха от какво зависят нивата на антитела при боледувалите от COVID-19

 Учени от Италия и Англия откриха от какво зависят равнищата на антитела при боледувалите от ковид.

За задачата те изследват цялото население на дребен град в Италия. Учените са употребявали три разнообразни теста за надзор на резултатите, написа РИА Новости. 

Оказва се, че в продължение на 9 месеца антителата остават на високи равнища както при тежко болните, по този начин и при тези, които са прекарали безсимптомно COVID-19, само че безспорните стойности зависят доста от типа на теста. Статията е оповестена в списание Nature Communications.

Учените от Университета в Падуа и Имперския лицей в Лондон изследват за зараза с SARS-CoV-2 и антитела три пъти през 2020 година - през февруари-март, май и ноември - 86% от жителите на италианския град Во, който е с население около 3000 души.

Авторите са открили, че 98,8% от хората, инфектирани през февруари и март, са имали високи равнища на антитела до ноември, без значение дали са имали тежка, лека или безсимптомна форма на болестта.

Учените изследват антителата с три разнообразни теста, които откриват разнообразни типове, реагиращи на разнообразни елементи на вируса. Резултатите демонстрираха, че въпреки всички типове антитела да са отбелязали лек спад сред май и ноември, темпът на спад е друг според от типа на теста.

Авторите цитират и други забавни данни в публикацията си. Те считат, че единствено един от всеки четирима инфектирани е предал инфекцията на други хора, даже и в границите на едно домакинство, и че по-голямата част от предаването на инфекцията - 79% - е станало при 20% от носителите, които могат да бъдат разказани като дейни разпространители.

Ето за какво откривателите заключават, че поведенческите фактори - персонална отговорност, ограничение на контактите, отдалеченост и носене на маски - остават основни за управлението на епидемията, даже и при високи равнища на имунизация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР