Учени от Испания и Естония откриха признаци за съществуването на

...
Учени от Испания и Естония откриха признаци за съществуването на
Коментари Харесай

Учени откриха неизвестен прародител на човека

Учени от Испания и Естония откриха признаци за съществуването на незнайни до момента прадеди на Хомо сапиенс, които са изчезнали от лицето на планетата, заяви Сайънс алърт.
Въпросната антична популация бе открита благодарение на генен разбор чрез потребление на изкуствена невронна мрежа. Популацията била близка до неандерталците и денисовците, като някои нейни гени са били наследени от актуалните хора, осведоми Българска телеграфна агенция.
Известно е, че хора със модерни анатомични особености напуснали Африка преди по-малко от 100 хиляди години и стигнали до Евразия, като се кръстосвали с неандерталци и денисовци. Това довело до интрогресия на неандерталоподобна и денисоподобна ДНК в генома на Хомо сапиенс. Специалисти съумяха да открият поредност от нуклеотиди в геномите на неандерталци и денисовци и да потвърдят, че тяхна ДНК фактически се среща у неафрикански популации модерни хора.
Сега учените употребявали способи на дълбокото образование за разбор на антични и модерни геноми, с цел да основат най-вероятната "картина " на интрогресията въз основа на наличните генетични данни. Оказало се, че с изключение на популациите неандерталци и денисовци, които внесли своя принос в генофонда на актуалния човек, е съществувала още една популация. Тя станала източник на гени за популации хора в Азия и Океания. По мнението на учените, незнайната популация се състояла или от близки роднини на неандерталците и денисовците, или от антични хора, които рано се отделили от денисовците.
СподелиПриятел
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР