Учени от Института по консервиране и качество на храните (ИККХ)

...
Учени от Института по консервиране и качество на храните (ИККХ)
Коментари Харесай

Наши учени забъркаха уникална бадемова паста с брашно от щур...

Учени от Института по консервиране и качество на храните (ИККХ) в Пловдив създадоха неповторим новаторски артикул - бадемова паста с брашно от щурци.

Той е с уравновесен протеинов състав и високо наличие на хранителни влакнини. Продуктът е настоящ, а употребяваната технология е на практика използвана за всички предприятия от хранително-вкусовата индустрия, безапелационни са създателите на продукта. Това са проф. доктор Тодорка Петрова, доцент доктор Милена Рускова и доцент доктор Живка Горанова.



Уместното комбиниране на протеини от скотски и растителен генезис е обвързвано с обезпечаване на нужното количество и в най-хубаво съответствие аминокиселини. Разработеният новаторски артикул от бадеми с добавени ядливи инсекти, който е нов различен източник на протеин и хранителни влакнини, има капацитет да бъде внедрен в производството при съблюдаване на всички условия за сигурност.

Учените регистрират, че бадемовите пасти не са обичайни за българските консуматори и са добра основа за производството на разнообразни кремообразни храни, обогатени с инсекти или артикули от тях, с уравновесен протеинов състав и с високо наличие на хранителни влакнини.

Сравнени с всички други ядки, бадемите са най-богати на хранителни субстанции и потребни съставки. Те се отличават с впечатляващ хранителен профил и превъзхождат всички останали. Богати са по едно и също време на протеини, хранителни влакнини, мазнини, съдържат извънредно доста и разнородни витамини и минерали.

ИККХ отбелязва през днешния ден 60-годишен празник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР