Учени от института "Макс Планк" за биология на стареенето в

...
Учени от института "Макс Планк" за биология на стареенето в
Коментари Харесай

Специалисти откриха признаци, определящи продължителността на живота

Учени от института "Макс Планк " за биология на стареенето в Германия и Лайденския университет в Холандия идентифицираха основни признаци, въз основа на които може да се дефинира дали човек ще живее дълго, заяви уеб сайтът MedicalXpress.

Изследването обхванало 44 168 души. Били изследвани кръвни проби за съществуване на биомаркери, свързани с продължителността на живота. След деликатен разбор учените определили 14 подобаващи индикатора, в това число равнището на дадени аминокиселини, на положителния и неприятния холестерол, салдото на мастните киселини и наличието на противовъзпалителни съединения.

Наличието на избрани биомаркери разрешило да се реши уязвимостта на възрастни хора към заболявания, свързани с насъбраните годинки. Освен това тези индикатори могат да се вземат поради при проучване на процесите на стареене и методите за антивъзрастова терапия на животни, употребявани като модели - плъхове, плодови мушици, червеи. Сега учените са си сложили за цел да открият дали същестувават аналогични биомаркери у мишките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР