Учени от института "Франсис Крик" и Лондонския кралски колеж в

...
Учени от института "Франсис Крик" и Лондонския кралски колеж в
Коментари Харесай

Специалисти откриха нов метод за борба с рака на гърдата

Учени от института "Франсис Крик " и Лондонския кралски лицей в Англия откриха неповторим тип имунни кафези в тъкани на млечната жлеза, съобщи Българска телеграфна агенция.

Оказало се, че притежаващите огромно количество от тези кафези са с огромна възможност да оцелеят, в случай че са наранени от рак на гърдата.

Открит е необикновен подтип гама делта Т-клетки, чието наличие е обвързвано с ремисия у засегнатите от тройно отрицателен рак на гърдата. Гама делта Т-клетките са профилирани кафези, които в началото са се намирали в червата и човешката кожа. Ежегодно се диагностицират към 55 000 нови случая на рак на гърдата, като в към 15 % от случаите става въпрос за тройно отрицателен рак на гърдата. Тази нападателна вариация на болестта не реагира на хормонална терапия, а химиотерапията забавя за малко развиването му. По думите на учените откритието ще способства за създаване на нови лечения против рак на гърдата.

Възможно е по неестествен път да се подтиква производството на гама делта Т-клетки или те да се присаждат от тъкани на донори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР