Учени от Германия изобретиха начин да пречистват вода с помощта

...
Учени от Германия изобретиха начин да пречистват вода с помощта
Коментари Харесай

Германци измислиха как лесно и евтино да пречистват вода с ръжда и магнити


Учени от Германия изобретиха метод да пречистват вода благодарение на необикновен тип наслойка и магнити, оповестява изданието Физ. орг., представено от Българска телеграфна агенция.

Специалистите от университета в Ерланген са показали резултатите от проучването си на конференцията на Американското химическо сдружение (ACS) и съществено са впечатлили публиката.

Технологията включва потапяне във водата на наночастици от стоманен оксид, наречени от откривателите „ интелигентна наслойка “. Този съставен елемент може да притегля разнообразни замърсители, в това число петрол, нано- и микропластмаси (които са най-опасни), както хербицида глифозат. Привличането на избрани молекули зависи от предварителното покритие на частиците, само че то не коства скъпо и е елементарно осъществимо.

Освен това ръждата има магнитни свойства, тъй че може по-късно елементарно, благодарение на магнит, да бъде отстранена от водата – дружно със замърсителите.

Последната трансформация на екипа разрешава на ръждивите частици да улавят и естрогенни хормони, които са евентуално нездравословни за водните организми.

Авторите акцентират, че създаването им е евтина, нетоксична и предстои на преработване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР