Учени от Франция установиха, че хората, чиято закуска е богата

...
Учени от Франция установиха, че хората, чиято закуска е богата
Коментари Харесай

Определена закуска прави хората по-привлекателни: какво да ядем сутрин

Учени от Франция откриха, че хората, чиято закуска е богата на рафинирани въглехидрати, наподобяват по-малко привлекателни от тези, които стартират деня с по-здравословно хранене.

Изследователи от университета в Монпелие допускат, че тази разлика може да възникне заради промени в равнищата на кръвната захар и инсулина. Те въздействат върху външния тип на кожата и имат дълготрайни резултати върху половите хормони.

„ Удивително е, че изборът ни на диета може да има толкоз бързо влияние върху външния ни тип. Такива физиологични промени могат незабелязано да трансформират чертите на лицето, което от своя страна въздейства върху метода, по който другите възприемат нашата прелест “, споделя еволюционният биолог и първи създател на проучването Клеър Бертикат.

В изследването са взели участие 52 мъже и 52 дами на възраст от 20 до 30 години, които са изяли 500 калории, богати на рафинирани или нерафинирани въглеводороди на идващия ден, пише The Guardian.

Нерафинираната въглехидратна закуска включваше френска багета, конфитюр, ябълков или портокалов сок и чай или кафе със захар. Във втория случай закуската включва пълнозърнест самун с масло и сирене, портокал или ябълка и чай или кафе без захар.

Изследователите мерят равнищата на кръвната захар на участниците преди и след закуска и по-късно вършат фотоси на лицата на хората. След това фотосите бяха предадени на екипи от оценители, с цел да дефинират на какъв брой години наподобяват, какъв брой по-женствени или мъжествени наподобяват и какъв брой по-привлекателни са станали.

Резултатите демонстрират, че потреблението на рафинирани въглехидрати за закуска понижава привлекателността на лицето измежду мъжете и дамите.

„ Този ​​ефект варира според от пола и типа на храната, наблягайки комплицираната връзка сред диетата и привлекателността. Нашите констатации служат като мощно увещание за широкообхватното въздействие на диетичните избори освен върху здравето, само че и върху черти с изключително обществено значение, като прелест на лицето ", споделя Бертикат.

Според учения цялата работа е в това, че рафинираните въглехидрати могат да провокират скокове в равнищата на кръвната захар, които тялото се пробва да понижи благодарение на инсулин. Реакцията може да докара до прекомерно ниско рухване на равнищата на захарта и да повлияе на притока на кръв и външния тип на кожата. В изследването единствено закуска с рафинирани въглехидрати предизвиква хипогликемия.

Междувременно плодовете и зеленчуците усилват привлекателността посредством увеличение на наличието на растителни пигменти, наречени каротеноиди, а диета с високо наличие на захар може да състари кожата.

„ Рафинираните въглехидрати могат да повлияят на периферния кръвен поток. Кръвният поток може да промени външния тип на кожата доста бързо. Ефектът може да се види след секунди, в случай че почувствате гадене, до момента в който кръвта се оттича от кожата. Открихме, че множеството хора наподобяват по-здрави и повече привлекателни, когато цветът на кожата им отразява леко повишение на кислорода в кръвта “, споделя Дейвид Перет, професор по логика на психиката в университета Сейнт Андрюс.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР