Учени от болницата на Университета в Лозана разработиха нов метод

...
Учени от болницата на Университета в Лозана разработиха нов метод
Коментари Харесай

Разработват светкавичен метод за премахване на рак

Учени от болничното заведение на Университета в Лозана създадоха нов способ за отнасяне на рак. Благодарение на потреблението на нов тип лъчетерапия, резултатът върху тумора се прави в границите на 1 секунда, предава zdrave.to.

Експертите интензивно организират клинични тествания на способ за битка с рак овите болести благодарение на протонен ускорител.

С флаш лечението лекарите работят върху тумора с ултра висока доза, която се доставя за 1 секунда, а от време на време даже по-бързо. Това разрешава да бъдат наранени единствено болните кафези.

Учените работят върху резултата на светкавицата единствено от няколко години, само че към този момент са реализирани високи равнища в резултатите от изследването им. Няма подозрение, че въвеждането му в здравната п рак тика е единствено въпрос на време.

Сега учените усъвършенстват новия способ. Още през 2018 година те организираха опит с присъединяване на човек, който даде своето позволение, с цел да тестват устройството върху него.

75-годишният мъж се бори с рак а от 10 години. Трябвало да се подложи на 110 сесии лъчетерапия. Въпреки това, едвам след флаш лечението стартират да се появяват позитивни резултати. След 36 дни лекуване язвата почнала да зараства и след 5 месеца изцяло изчезнала.

Учените означават, че новото лекуване не е уместно за всички типове рак. Конвенционалната лъчетерапия не е подобаваща за лекуване на очите и мозъка.

Също по този начин е неефективна при радиоустойчиви рак ови болести, когато в засегнатите кафези съвсем няма О2. Използването на протонен ускорител дава на лекарите ново и дейно средство за лекуване на пациентите.

Снимка: Pixabay
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР