Учени от Българската академия на науките (БАН) смятат да блокират

...
Учени от Българската академия на науките (БАН) смятат да блокират
Коментари Харесай

Учени от БАН: При необходимост ще блокираме центъра на София

Учени от Българската академия на науките (БАН) считат да блокират центъра на София в символ на митинг против пониженото финансиране, планувано в Бюджет 2018, съобщи Днес.бг.

Общото заседание на Българска академия на науките ще организира съвещание на 8 януари 2018 година, на което да разиска и при нужда ще предприеме протестно шествие в централните елементи на София в седмицата от 15 до 19 януари 2018 година, последвано от други протестни дейности. Това разгласи ръководителят на оперативния щаб на митинга на Българска академия на науките проф. Бойко Георгиев на конференция, която се състоя през днешния ден в постройката на академията и мина под наслов "Повече няма да поносим ".

От Българска академия на науките оповестиха, че екзистенц най-малко, който упорстват да получат от държавния бюджет, е 98 млн. лв. и това е равнището от 2009 година

Учените ще сезират и омбудсмана Мая Манолова по отношение на нарушаването на конституционното им право на възнаграждение, съответстващо на осъществената работа. Освен това те ще осведомят и представителството на Европейска комисия в България, посолствата на страните-членки на Европейски Съюз и интернационалните научни организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР