Учени окончателно отхвърлиха теорията за гигантска извънземна структура около мистериозната

...
Учени окончателно отхвърлиха теорията за гигантска извънземна структура около мистериозната
Коментари Харесай

Учените опровергаха теория за извънземна космическа мегаструктура


Учени дефинитивно отхвърлиха теорията за гигантска извънземна конструкция към мистериозната звезда „ Таби “, с която се търсеха пояснения за мощните и от време на време неочаквани и продължителни промени в светлината й. Учените изясняват тези феномени с облаци галактически прахуляк.

Американският астроном Джейсън Райт от университета в Пенсилвания направи сензация през 2015 година с теорията си, че този чудноват феномен може да се изясни с съществуването на Сфера на Дайсън. Сферата на Дайсън е хипотетична мегаструктура, разказана за първи път през 1959 година от американския физик и футуролог Фриймън Дайсън. Според него това е мегаструктура, издигната от извънземна цивилизация, която черпи сила от звезда за своите потребности.

Тази догадка бе отхвърлена след месеци наблюдения от екип от повече от 200 астрофизици. В обява в научното издание The Astrophysical Journal Letters се изяснява, че най-вероятно измененията в излъчената от звездата светлина се дължат на облаци галактически прахуляк.

„ Новите данни, събрани при наблюденията демонстрират, че звездата излъчва светлина с друга активност и разнообразни цветове, което значи, че това, което минава сред нас и звездата не е непрозрачно. Това отхвърля концепцията за мегаструктура или галактическо тяло “, изяснява Табата Бояджян, началник на проучването. На нейното първо име е кръстена мистериозната звезда „ Таби “, която в действителност е научно записана като KIC 8462852. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР