Учени обявиха голям пробив в лечението на болестта на Алцхаймер,

...
Учени обявиха голям пробив в лечението на болестта на Алцхаймер,
Коментари Харесай

Новo лекарство забавя болестта на Алцхаймер

Учени оповестиха огромен пробив в лекуването на заболяването на Алцхаймер, откакто бе потвърдено, че пробно лекарство забавя развиването на мозъчното заболяване. Резултатите идват след десетилетия на несполучливи опити да се открие ефикасна терапия това и пораждат вяра измежду болните и техните фамилии.

 
Резултатите от клиничните изпитвания демонстрират, че „ Леканемаб “ забавя напредването на заболяването. Вярваме, че това дава вяра на пациентите, болногледачите и лекарите, подтиква по-нататъшните проучвания на заболяването на Алцхаймер и невродегенеративните болести.
Майкъл Иризари – зам.-ръководител „ Клинични изпитвания “ в „ Ейсай “ 

Близо 2000 души в ранен етап на болестта са взели участие в интернационалните проби. Въпреки че забавя когнитивния им крах, въздействието на препарата върху всекидневието на болните към момента не е ясно.

 
Всички разбираме, че това не е лекарство в класическия смисъл. Опитваме се да разберем какво значи да забавим Алцхаймер, тъй като това е първото за нас.
Мария Карильо – Асоциация на пациентите с Алцхаймер

На този стадий съвсем всички налични лекувания на пациенти с Алцхаймер единствено краткотрайно облекчават признаците. Заболяването е отговорно за повече от 60% от 55-те милиона случая на деменция в света.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР