Учени на европейската комисия започват да разплитат измамата с вредните

...
Учени на европейската комисия започват да разплитат измамата с вредните
Коментари Харесай

Учени разплитат измамата с вредни емисии на дизеловите коли

Учени на европейската комисия стартират да разплитат измамата с нездравословните излъчвания на дизеловите коли доста преди експлоадирането на " Дизелгейт ".

Първите открития за несъответствия сред стойностите на нездравословните излъчвания в лаборатория и на пътя, датират още от 2007 година

В Съвместния проучвателен център на Европейската комисия работят над 2000 учени. Тяхната цел е да обезпечават самостоятелни и справедливи научни данни в помощ на европейските законодатели. Главният център се намира в италианския град Испра.

В лабораторията за нездравословни излъчвания учените на Европейската комисия изследват колите след експлоадирането на по този начин наречения „ Дизелгейт.”

„ Можем да инсталираме оборудването върху теглича и оттова го свързваме със системата за изгорели газове. Това ни разрешава, до момента в който колата е в придвижване да мерим секунда по секунда нездравословните газове”, разказва Алоис Кразенбринк, академик в Съвместния проучвателен център на Европейска комисия.

Всичко стартира още през 2004 година, когато учените създават методика за тестване на нездравословните излъчвания на камиони и рейсове в действителни условия на пътя, а не в лаборатория. През 2007 година я ползват върху коли.

„ И открихме, че съвсем всички камиони с дизелов мотор отделят повече нездравословни излъчвания на пътя, в сравнение с в следената среда в лаборатория. За нас това беше насочна точка да разработим сходна процедура и за леки коли. Не открихме разлика сред производителите. При всички дизелови мотори имаше несъответствия”, безапелационен е Кразенбринк.

Заместник-генерален шеф на Съвместния проучвателен център е българката Чарлина Вичева.

„ Даже при Дизеклегй се оказа, че ние сме дали правилните числа, правилните знания. Ние сме били по-късно в основата на решаването на проблема”, сподели тя.

На ул. „ България” в Съвместния проучвателен център пък се намира лаборатория, която изследва електрическите автомобили. Целта на учените е да се убедят, че те дават отговор на стандартите за електромагнитни излъчвания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР