Учени, изследващи влиянието на Слънцето върху сегашните промени в климата,

...
Учени, изследващи влиянието на Слънцето върху сегашните промени в климата,
Коментари Харесай

Виновно ли е Слънцето за глобалното затопляне?

Учени, изследващи въздействието на Слънцето върху сегашните промени в климата, откриха, че яркостта на звездата ни не се е увеличавала от 40 години, заяви в. " Дейли мейл ".
 
Яркостта на Слънцето през този интервал даже малко е спаднала. Това значи, че то няма никаква роля за настоящето стопляне, обявиха учени от института " Макс Планк ".

ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

Макар и Слънцето да може да въздейства върху климата на Земята, единствено някои дължини на вълните на радиацията доближават до повърхността на планетата ни по този начин, че да могат да я затоплят. Преди всичко това е забележимата светлина. Освен това Слънцето излъчва поток от заредени с електричество частици. Когато магнитната му интензивност е висока, радиацията е по-силна. Проследявайки тези съмнения, учените са определили до каква степен слънчевата интензивност въздейства върху климата на земята.
 
Глобалното стопляне доближи нови стойности, невиждани от най-малко 115 000 години

За проучването си немските учени са употребявали данни от наблюдения на слънчевите петна, както и за равнищата на въглерод-14 в пръстените на дърветата. Анализът им откри, че от няколко десетилетия покачването на температурата не може да бъде възпроизведено в моделите единствено с въздействието на Слънцето и други естествени източници, като вулканични изригвания.
 
Учени признаха: Земята навлезе в нова ера - антропоцен (ВИДЕО)
 Слънце смог ThinkStock/Getty Images
" Само когато се вземат поради антропогенни, т.е. дължащи се на индивида фактори, се получава сходство с наблюденията и измерваните данни ", споделиха учените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР