Учени изследваха щракането с пръсти и установиха, че това е

...
Учени изследваха щракането с пръсти и установиха, че това е
Коментари Харесай

Разгадаха тайната на щракането с пръсти

Учени изследваха щракането с пръсти и откриха, че това е най-бързото ускоряване на човешкото тяло, заяви в. "Дейли мейл ".

При него върхът на издаващия тон пръст доближава дланта единствено за седем милисекунди - 20 пъти по-бързо от мигането. Точното количество сила е основно за положителния тон.

Щракането с пръсти е развой с три етапи - стартира с прилепяне на палеца и междинния пръст, при което силата се натрупва в сухожилията.

Триенето сред пръстите служи като заключващ механизъм, до момента в който междинният пръст не премине около палеца и удари дланта.

За разлика от сходните механизми при животните, като някои мравки и термити, съгласно учените от Технологичния институт на Джорджия при индивида по-важна роля има триенето на кожата.

Учените употребявали за проучването си високоскоростни камери и сензори. Те ревизирали и по какъв начин работят върху него разнообразни накрайници, в това число и железни, тъй като се въодушевили за опита от злодея Танос в "Отмъстителите ". Той щрака с пръсти, с цел да унищожи половината човечество, само че това не би следвало да е ефикасно, откакто е с железни ръкавици.

С ръкавици щракането на пръсти е невероятно, тъй като няма нужното търкане.

За ефектното щракане с пръсти, съществува "златна зона " - търкането би трябвало да е оптимално. При леко триене, като с ръкавици, няма задоволително сила. Ако е прекомерно мощно, пръстите се приплъзват постепенно и огромна част от силата се разпръсква като топлота.

Резултатите от проучването ще са потребни за създаване на по-подвижни протези.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР