Учени инженери от Университета Рутгерс и Университета на Орегон са

...
Учени инженери от Университета Рутгерс и Университета на Орегон са
Коментари Харесай

Отопление от бъдещето или странна приумица

Учени инженери от Университета Рутгерс и Университета на Орегон са измислили необикновен метод да заместим отоплителните уреди в домовете си. То това не е всичко. Те са създали евтини, устойчиви и тънки подложки, излъчващи топлота, които елементарно могат да бъдат пришити в облеклата.

Изчислено е, че 47% от цялата създавана сила се употребява за отопление на постройките, като цели 42% на процедура се губят, тъй като сгряват предмети и празни пространства, вместо директно да топлят хората. Проблемите, пред които е изправено човечеството - промени в климата, замърсяване на околната среда и разхищението на ресурсите, е предиздвикало учените да потърсят по-ефективен метод за отопление, ориентиран директно към човешкото тяло.

 Снимка 396065

Подложките не са скъпи за направа и се зареждат от плоски акумулатори, като тези, които се употребяват при часовниците. Могат да бъдат сложени на всички места по облеклата. Инженерите чакат изобретението им един ден да добие търговски тип и да бъде употребявани и от хора, които работят или спортуват навън.

Това не е първият опит за основаването на такива подложки, само че е най-успешният - те са по-устойчиви на огъване, пране, влага, високи температури, а и са с цели 70% по-ефективни от останалите.

Предстои учените да открият какъв брой подложки са нужни, както и къде би трябвало да бъдат сложени, с цел да поддържат удобна температура на човешкото тяло.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР