Учени и млади автори от различни държави обсъждат спасяването на

...
Учени и млади автори от различни държави обсъждат спасяването на
Коментари Харесай

"Да изкореним безразличието": Спасяването на евреите - тема на международна конференция в Бургас

Учени и млади създатели от разнообразни страни разискват спасяването на българските евреи на интернационална конференция в Бургас. Форумът е част от младежкия книжовен фестивал " Приятелството – смисъл и избавление ".

30 млади създатели от целия свят ще вземат участие в полемиките в първата порода си младежка конференция, която е отдадена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи.

По случай 80-годишнината от спасяването на евреите у нас Мостът на влюбените стана възпоменателна алея

„ В света, в който живеем, не би трябвало да забравяме за човечността. Трябва да бъдем водени от морала, от истинността, да бъдем почтени и откровени с хората. Това е и концепцията на нашия фестивал “, сподели една от младите участнички.

„ Младите хора би трябвало да изкоренят безразличието и да подхранват емпатията в себе си. Да имат последователност и памет, с цел да не се повтарят грешките на историята “, добави друго момиче.

Отличието е за запазване на паметта и историческата истина, обвързвана със спасяването на българските евреи

„ Грешките от предишното за жалост се повтарят. Човек не научава грешките на историята и е значимо да интерпретираме това осъзнаване и то да покълне в душите на младежите за да противостоим на омразата и експанзията. Нашата задача е да създадем света по-човечен “, разяснява Алберта Алкалай от Центъра за еврейско-българско съдействие " Алеф ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР