Учени и климатични активисти в отговор на призив на стрийминг

...
Учени и климатични активисти в отговор на призив на стрийминг
Коментари Харесай

Учени си представят по-добра развръзка на филма Не поглеждай нагоре

Учени и климатични деятели в отговор на апел на стрийминг платформата Netflix са си показали разнообразни развръзки на сатирична комедия " Не поглеждай нагоре ", която разказва края на човечеството след конфликта на комета със Земята, съобщи Франс прес.

Във кино лентата, пуснат от Netflix през 2021 година, двама астрономи, изиграни от холивудските звезди Леонардо ди Каприо и Дженифър Лорънс , виждат комета, ускоряваща се към Земята , само че са изправени пред отрицанието на медиите, публичното мнение и политиците.

WATCH: 'Don't Look Up,' a cautionary tale about the public not listening to scientists, could score the ' biggest award
— Reuters (@Reuters)
Катаклизмичното разплитане на тази притча за климатичните промени има за цел да ни накара да осъзнаем действителността - "тази действителност, несъмнено, е неизбежното влияние на кометата ", отбелязва режисьорът Адам Маккей в обява на уеб страницата на платформата.

За да покаже, че към момента е допустимо да се работи, Маккей насочва молба към разнообразни деятели, учени и експерти в региона на световния климат да предложат сюжети за отбягване на най-лошото.

Метеорологът Ерик Холтхаус , да вземем за пример, си показва водачите на страни да образуват "световен съвет по кометата " и да обединят всички искащи сили, с цел да построят незабавно галактическа ракета и да отклонят застрашаващото Земята небесно тяло.

I’m a climate scientist. Don’t Look Up captures the madness I see every day | Peter Kalmus
— Rosie (@chomskyrose)
В визията на палеоклиматоложката и съпредседателка на IPCC (Междуправителствената експертната група на Организация на обединените нации по климата) Валери Масон-Делмот тримата герои на кино лентата могат да компенсират бездействието на мощните, като образуват група от млади учени, способни да проектират система за новаторска отбрана, която ще отклони кометата от курса ѝ.

Според антроположката и приматоложка Джейн Гудол , милиардерът, който е виновен във кино лентата за отменянето на задачата на последния късмет, може да се откаже от пагубния си план след проповед на внучката си: "Дядо, това е и моята планета и моето бъдеще също е заложено на карта ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР