Учени, анализирали обстоятелствата и възрастта на смъртта на повече то

...
Учени, анализирали обстоятелствата и възрастта на смъртта на повече то
Коментари Харесай

Не е само Принс: музикантите си отиват на тази възраст

Учени, анализирали събитията и възрастта на гибелта на повече то 12 000 известни музиканти за 1950-2014 година, са стигнали до извода, че най-често представителите на тази група си отиват от живота на възраст 56, 57 и 62 години, оповестява The Washington Post.

Диана Теодора Кени (Dianna Theadora Kenny) от университета на Сидни е изяснила, че „ Клуб 27 “ – феномен на смъртността на рок музикантите на 27-годишна възраст, е по-скоро мит.

Пиковата възраст на смъртността измежду рок и поп изпълнителите е 56 години (2,3 % от случаите), възрастта на Принс (57 години) е на трето място.

Dianna Theadora Kenny / The Conversation

Освен това Кени е изяснила, че продължителността на живота на музикантите е с съвсем 25 години по-малко, в сравнение с приблизително на жителите на Съединени американски щати. Шансовете за гибел от трагичен случай при тях са пет-десет пъти по-високи, броят на самоубийствата – два до седем пъти повече.

Животът на рок и поп музикантите е цялостен с страдания и премеждия, акцентира ученият.

Идеята на „ Клуб 27 “ се е родила не на основа на статистика, акцентира Кени, а с помощта на съвпадане – през 70-те години на предишния век на тази възраст си е отишъл от живота Джими Хендрикс, единствено след две седмици – Джанис Джоплин, а на идната година – Джим Морисън.

Dianna Theadora Kenny / The Conversation

Всички са били 27-годишни и яркостта на техния гений е предиздвикала почитателите им да извърнат внимание на странното съвпадане.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР