Учене чрез преживяване и правене. Такава е идеята на новия

...
Учене чрез преживяване и правене. Такава е идеята на новия
Коментари Харесай

Министър Николай Денков откри STEM център в гимназия Аксако...

Учене посредством прекарване и правене. Такава е концепцията на новия STEM център в Профилирана гимназия „ Иван Сергеевич Аксаков “ в Пазарджик, който беше открит през днешния ден от министъра на образованието и науката проф. Николай Денков.
В изследователската лаборатория, финансирана по Националната стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “ на МОН, ще се организира образованието по новата образователна дисциплинираност „ Устойчиво развиване и природосъобразен метод на живот “, която ще се учи в класовете от първи гимназиален стадий. Там ще се прави също профилирана подготовка по биология и здравно обучение във втори гимназиален стадий. Ще се търсят благоприятни условия за консолидиране на факултативните предмети „ Медийна просветеност “ и „ Предприемачество “, които са включени в образователните проекти на класовете от първи гимназиален стадий, както и на останалите образователни предмети от общообразователната подготовка. В лабораторията ще има също занимания по ползи в региона на естествените науки и за насърчаване на цифровите умения.
STEM центърът е ситуиран в два кабинета и едно вместилище, които са трансформирани в съвременно образователно пространство с разнообразни зони – за изпробване, за показване, за шерване и за търсене на информация. Има и зона за учителите.
В Профилирана гимназия „ Иван Сергеевич Аксаков “ се образоват 95 възпитаници в шест паралелки. Тридесет и осем възпитаници са избрали профил „ Природни науки “, останалите 57 са отстрани „ Хуманитарни науки “.

*Източник - Министерство на образованието
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР