Учен от Харвард представи интересна теория за това как е

...
Учен от Харвард представи интересна теория за това как е
Коментари Харесай

Харвардски учен: Вселената ни може да е създадена в лаборатория

Учен от Харвард показа забавна доктрина за това по какъв начин е била образувана нашата Вселена. Според него - в лаборатория на форми на живот от много по-висок „ клас “ от нашия...
Ави Льоб, създател на бестселъри и някогашен ръководител на катедрата по астрономия в Харвардския университет, твърди в публикацията си от октомври предходната година в Scientific American, че Вселената е могла да бъде образувана в лаборатория от „ напреднала софтуерна цивилизация “.

Ако хипотезата му е истина, историята на произхода на света и Космоса ще сплоти религиозната концепция за основател със светската. 
„ Тъй като нашата Вселена има плоска геометрия с нулева чиста сила, напреднала цивилизация би могла да създаде технология, която да сътвори бебе Вселена от нищо посредством квантово тунелиране “, написа Льоб. 
Една от забавните хрумвания, изложени в публикацията, е цивилизационната класификационна система. Льоб споделя, че като софтуерна цивилизация на ниско равнище, човечеството е от клас C (или цивилизация, подвластна от своята звезда домакин). Даже се насочваме към клас D, тъй като в действителност убиваме мястото, където живеем сега.  
Ако нашата технология напредне до точката, в която можем да станем самостоятелни от Слънцето, ние ще бъдем клас B. Ако можем да създадем наши лични бебешки вселени в лаборатория (като нашите теоретични създатели), ние ще бъдем клас A.  
Разбира се, голям е броят на процесите, през които човечеството би трябвало да мине по пътя към по-висок клас. Най-голямото затруднение е нашата некадърност да създадем „ задоволително огромна компактност на тъмната сила в дребен район “, сподели Льоб. Въпреки това, в случай че и когато в миналото стигнем до там, ще можем да се присъединим към нашите теоретични основатели в клас А!
В предходни свои изявления ученият от Харвард написа, че евентуално не сме единствените, които се борят за статут на клас А. „ Идеята за бебе галактика е друга от хипотезата за зоопарка, сътворен от извънземните, защото изяснява Големия гърмеж като безкрайна поредност от бебе вселени, родени една в друга, тъкмо като пиленца, които се излюпват от яйца и снасят нови яйца по-късно в живота си - разяснява хипотезата си Льоб пред Dazed. „ Ако нещо е предшествало тази поредност от генерации – щеше да е нещо друго, тъкмо както в алтернативата кокошка и яйце.
„ Зоологическата градина е място, където наблюдавате животните, само че бебе вселената не може да бъде следена извън съгласно Общата доктрина на относителността, теорията за гравитацията на Айнщайн. Хоризонтът на бебешката галактика изчезва от погледа на основателя и се изтръгва от пространство-времето на основателя. Ситуацията е аналогична на образуването на черна дупка, където цялата материя, която попада в нея, не може да бъде следена, откакто влезе в хоризонта на черната дупка. В резултат на това основателят на бебе вселената в никакъв случай няма да разбере кой вид цивилизация се е формирала в нея и също по този начин няма да може да се намеси. ”
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР