Учебниците до 12 клас трябва да са безплатни. Това написа

...
Учебниците до 12 клас трябва да са безплатни. Това написа
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Учебниците до 12 клас трябва да бъдат безплатни

Учебниците до 12 клас би трябвало да са безвъзмездни. Това написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в обществената мрежа във връзка първия образователен ден. Тя пожела на всички възпитаници, родители и учители сполучлива и ползотворна образователна година. " Звънецът би тържествено, само че и обезпокоително. Дано ни разсъни за трупаните с години проблеми и опити в образованието. А то е в основата на просперитета на страната и персоналната реализация на всеки ", акцентира Нинова.
" Учебниците са неразбираеми за децата. Те би трябвало да се опростят, да има един учебник за един клас по един предмет и в него да написа истината за българската история и просвета. Образованието би трябвало да се обвърже с стопанската система и да се възнамерява дълготрайно. По този метод ще осигурим фрагменти и ще задържим децата в България ", разяснява Нинова. 
" Трябва да възстановим професионалните гимназии и техникумите. В държавното управление направихме съществени крачки в тази посока. Фирмите заявяваха в Министерството на стопанската система и промишлеността от какви фрагменти имат потребност. Заедно с МОН ги заложихме в университетите като държавна поръчка, която се финансира от страната и не се заплащат такси от студентите. Но от своя страна те имат ангажимент да работят избран период в България. Работодатели, министерства и университети работехме в екип. Тази политика би трябвало да продължи ", безапелационна е Нинова.
Кандидатите за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив и Ямбол взеха решение вместо предизборни плакати на листите да провеждат отпечатването на училищен тетрадки за първокласниците. Всеки възпитаник от двата района, прекрачил за пръв път учебния предел, ще получи тетрадка, на чиято корица ще бъдат изобразени персони от съответните области, оставили диря в публичния живот, съпроводени с къси биографични данни за тях.
" Това е освен принос към опазването на околната среда, само че и предпочитание да допринесем за патриотичното образование на учениците и да ги насърчим да познават и почитат предците си. Надяваме се по този начин да стигнем и до техните родители ", съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Пловдив и Ямбол Кристиан Вигенин.
" Списъкът с имена е селекциониран благодарение на историци и музейни служащи, а самите персони ще бъдат определени след гласоподаване в Интернет. Началото на гласуването ще бъде оповестено на следващия ден и ще продължи до Деня на независимостта 22 септември. Тетрадките ще бъдат подарени директно след изборите, с цел да не бъде атакувана самодейността като предизборна пропаганда ", посочи Вигенин. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР