Учебните занятия се прекратяват в Началното училище Иван Вазов и

...
Учебните занятия се прекратяват в Началното училище Иван Вазов и
Коментари Харесай

Прекратяват се занятията в две училища във Враца заради висока заболеваемост от грип

Учебните занятия се приключват в Началното учебно заведение " Иван Вазов " и в Средното учебно заведение " Никола Войводов " във Враца от 25 до 29 януари поради висока заболеваемост на учениците от грип и остри респираторни болести, оповестиха от общинския пресцентър.

Решението за прекъсване на занятията в двете учебни заведения е взето по наставление на Регионалната здравна ревизия и след предписание на Регионалното ръководство на образованието, се прецизира в известието. Поради висок % на заболеваемост на 25 януари /петък/ няма да работят детските градини " Детски свят " и " Звездица ", както и филиалите в кв. Бистрец и селата Баница, Три кладенци, Девене, Върбица, Чирен, Голямо Пещене, в това число и филиалът на детската градина " Радост " - " Люляк ", допълват от общинската администрация.

Община Враца чака да бъде взето решение за преустановяване на образователните занятия в още пет образователни и пет детски заведения. Решението ще бъде взето от Регионалната здравна ревизия след приемане на спомагателна информация от шефовете на заведенията за посещаемостта и заболеваемостта на децата и учениците, прецизират от общината.

Ежедневно се правят противоепидемични ограничения във всяка детска ясла, градина, както и в учебните заведения в общината, се показва в известието. За да не се позволява разпространението на болестта от грип и остри респираторни болести, общинското управление прикани родителите на деца с влошено здравословно положение да не ги изпращат в детските и образователните заведения.

Община Враца припомня на жителите, че решение за оповестяване на грипна зараза може да бъде взето от Регионалната здравна ревизия. Досега инспекцията не разполага с данни за оповестяване на епидемиологична конюнктура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР