Учебни центрове на ръба на съществуването. Школите за обучение на

...
Учебни центрове на ръба на съществуването. Школите за обучение на
Коментари Харесай

Учебните центрове у нас са пред фалит

Учебни центрове на ръба на съществуването. Школите за образование на възпитаници не работят повече от два месеца, а притежателите им не престават да заплащат разноски за наеми, съоръжение и заплати. В някои от тях преподавателите към този момент са освободени, откакто центровете останаха затворени и след следващото облекчение на ограниченията против ковид.
„ За тези два месеца се случи това, че рецесията ни засегна доста внезапно и съществено. С оповестяването на изключително състояние трябваше да затворим центъра и да преустановим всички занятия. Разходите обаче не престават – текат наеми. Имаме заплащания и за съоръжение, което бяхме предвидили”, уточни собственичката на образователен център Стела Симеонова.
В ръководения от нея център се е наложило да бъдат освободени трима души от личния състав.
„ Когато при започване на май разбрахме, че няма по какъв начин да продължим, трима от сътрудниците бяха съкратени”, добави Симеонова.
Тя уточни, че интензивностите от занималнята няма по какъв начин да преминат в интернет.
„ Занималня онлайн няма по какъв начин да се случи. Работи се с деца, за които ученето е предизвикателство. Те имат потребност от непосреден контакт с преподавателите и непрекъснато проследяване”, изясни още собственичката на центъра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР