Учебната година за 7-ми клас ще бъде увеличена с две

...
Учебната година за 7-ми клас ще бъде увеличена с две
Коментари Харесай

Учебната година за 7-ми клас ще бъде увеличена с две седмици

Учебната година за 7-ми клас ще бъде увеличена с две седмици повече образователно време, съобщи зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, представена от Агенция " Фокус ".

По думите й това е нормативно заложено, тъй като в 7-ми клас се придобива главно обучение и би трябвало да се усвоят повече познания.

„ Вие знаете, че постоянно родителите реагират, че външните оценения са доста изтеглени напред, надлежно приключват през юни, а в май месец се организират изпитите, когато към момента не се е взел целият материал “, разяснява зам.-министърът.

Според нея с удължаването на образователното време при седмокласниците ще се обезпечи повече време за асимилиране на материала, за повече извършения и подготовка.

„ Увеличават се също по този начин и часовете, които са избрани за на практика извършения, тъй като в случай че едно познание няма приложение, може да няма въобще изгода за нашите възпитаници “, сподели тя. Според нея най-съществен е способният метод и използването на знанията, което да докара до положителни резултати в учебните заведения. „ Много желая да подчертая, че същите предмети и дисциплини от общообразователните учебни заведения се учат също и в професионалните гимназии “, уточни още Таня Михайлова.

„ През 2018-2019г. ще завършат седмокласниците, които са почнали да учат от 5-ти клас по новата образователна стратегия. Учебниците особено за 7-ми клас, които се подсигуряват гратис за учениците до 10-ти септември би трябвало да бъдат публикувани в образователните заведения “, посочи още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР