Учебната година ще завърши присъствено, ако няма новаCOVID вълна, увериха

...
Учебната година ще завърши присъствено, ако няма новаCOVID вълна, увериха
Коментари Харесай

МОН: Учебната година ще завърши присъствено, ако няма нова COVID вълна


Учебната година ще приключи присъствено, в случай че няма новаCOVID вълна, увериха от просветителното министерство.

Няма да се удължава онлайн образованието отвън позволените до 30 образователни дни по здравословни или по други уважителни аргументи.

Родителите, които не желаят децата им да се върнат в клас, могат да изберат сред други две форми на образование: независима - с персонална подготовка и изпит в края на периода или самостоятелна - с обособени от останалите образователни часове, като срочната и годишна оценка се дефинират с настоящо оценяване или посредством изпити.

„ Искаме нашите деца да продължат да имат опция да се образоват онлайн. Запазва живота на хиляди български фамилии с хронично заболели деца, възрастни, с онкологични болести. Ясни са причините- циркулиращ към момента COVID-19, ниско равнище на имунизация ", разяснява майката на двама възпитаници Живка Недялкова.

„ За присъственото - поради обществения контакт, подобен асортимент - едни онлайн, едни в клас, е в ущърб на децата. Защото с цел да може преподавател да обърне внимание на всички - изисква в допълнение време, което няма по какъв начин да бъде подсигурено ", счита Мария Борисова, баба на възпитаник.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР