Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в

...
Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в
Коментари Харесай

МОН с много важна информация за приключването на учебната година и матурите

Учебната година да завърши отдалечено, а учениците да бъдат в учебните заведения за осъществяване на изпитите.

Това взеха решение министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в образованието и представители на наставнически организации.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в идващите дни при взимане поради развиването на епидемиологичната конюнктура в страната и постъпващите в Министерството мнения, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Кога може да се проведат матурите?

По време на диалога беше маркирана готовността на просветителната система за осъществяване на изпити при съблюдаване на ограничения за сигурност, в това число за учениците в независима и задочна форма на образование, както и за практическите изпити за професионална подготвеност. Участниците в срещата одобриха в учебните заведения да бъдат допускани и проведени самостоятелни присъствени съвещания за децата, които са поискали такива, или преподавателите са решили за нужни.

В рамките на срещата беше реализирано единодушие за установяване на материала, включен в изпитите, на база данните от изследване измежду учебните заведения за равнището на усвоените познания и преподадените тематики. Предстои да бъдат оценени постъпилите данни и да бъде оповестено образователното наличие, което няма да бъде включвано.

Министър Вълчев за датите на матурите

По време на диалога беше изразена поддръжка за дейностите на държавното управление и МОН в актуалната обстановка по отношение на обезпечаване сигурността и здравето на учениците и преподавателите и провеждането на образование в електронна среда.​
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР