Участващият за първи път като поставен в “Крусибъл” и за

...
Участващият за първи път като поставен в “Крусибъл” и за
Коментари Харесай

Гилбърт води на Хигинс след първата полуфинална сесия в Крусибъл

Участващият за първи път като подложен в “Крусибъл” и за първи път на полуфиналите в Световното състезание по снукър Дейвид Гилбърт води с 5:3 на четирикратния първенец Джон Хигинс след първата полуфинална сесия. Гилбърт изоставаше с 0:2, само че направи мини поврат и взе задатък в дуела, който ще се разиграе във формат от най-много 33 партии.

Гилбърт няма ранкинг купа на сметката си и някои анализатори в международен мащаб дефинират борбата като сред Давид и Голиат. Той обаче стигна финалите на World Open и Германския Мастърс, които загуби, само че в този момент в “Крусибъл” отстрани и двамата си съперници от този момент - Марк Уилямс и Кайрън Уилсън.

First-time Crucible semi-finalist David Gilbert will be happy with that

He takes a 5-3 overnight lead on four-time champ John Higgins, after treating us to a wonderful 147 attempt.

This @Betfred World Championship semi-final clash continues tomorrow morning! #ilovesnooker pic.twitter.com/NkauFUi3mY
— World Snooker (@WorldSnooker) May 2, 2019
Хигинс пък не бе спечелил нито един шампионат през актуалната акция и на моменти говореше за отричане от снукъра, само че в “театъра на мечтите” изживя същински подем и стигна за 10-и път в кариерата си до полуфиналите. Той мечтае за пета международна купа, откакто загуби последните два финала на Световното през 2017-а от Марк Селби и 2018-а от Марк Уилямс.

Хигинс завоюва първите два фрейма на полуфинала с Гилбърт без огромни точкови серии, само че международният номер 16 съумя да изравни, правейки и топ брейк от 94. В петата партия Вълшебника от Уишоу осъществя серия от 66, а след това Гилбърт пропусна късмет да разчисти, пропускайки последната зелена. В шестия фрейм кандидатът за първи край в кариерата си бе на път да реализира най-много, като вкара 14 червени с 14 черни, а за 15-ата направи крос-дабъл, единствено че остана без позиция по черната и опитът за 147 спря, като той се задоволи със 113. С мини брейкове от 33 и 40 и надлежно 33 Гилбърт завърши серията при 5:3 в своя изгода, като двамата възобновяват съперничеството в петък от 12:00 часа за още 8 фрейма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР