Участващият във всички протести през последните години Йоло Денев се

...
Участващият във всички протести през последните години Йоло Денев се
Коментари Харесай

И Йоло Денев на учредяването на партията на Стефан Янев

Участващият във всички митинги през последните години Йоло Денев се появи за учредяването на партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев. За да открие процедурата за основаването на новата групировка " Български напредък " и да взе участие в Инициативния комитет, в залата в столичен хотел беше и икономистът Кольо Парамов.

В партията влизат още някогашният районен министър Виолета Комитова, ректорът на Университета по хранителни технологии в Пловдив и някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" проф. Пламен Моллов, както и фрагменти на служебния кабинет, на който Янев беше министър председател - Ралица Симеонова, Георги Самандов, Данчо Бончев и Николай Коев.

" Български напредък " ще извърши демокрацията със наличие, а външната политика следва да бъде ориентирана към опазване на политическа самостоятелност посредством търсене на нужните салда. " Това не е следващата партия, а достоверна групировка, която ще бъде мост сред жителите и органите на държавната власт. Ние не се опасяваме да поемем отговорност за възходящото развиване, вярната посока, която ще донесе благополучие, мир и успокоение. Вече сме го правили и няма потребност занапред да се учим ", съобщи Стефан Янев, представен от БГНЕС.

" От самото началото да е ясно - днешното събитие не е самоцел. Не го вършим, тъй като търсим популярност или авторитет, всички сме потвърдени експерти в своите области. Правим всичко това, тъй като не ни оставиха различен избор. Не може повече да толерираме безумния авантюризъм и непросветеност, които ни водят към дъното. Ние сме пред национална злополука, а даже не сме във война ", счита той.

Запитан какво е отношението им към Румен Радев, Янев отговори: Този въпрос не се задава за първи път. Не мога да схвана логиката от чистата нужда на този въпрос. Не забелязах президентът да е тук, тъй като не му е и работа. Това е един партиен индивид, който е самостоятелен и е от хора съидейници. Ако свързвате президентът със основаването на партия, това значи, че подлагате сценарий, при който той желае въздейства политическия развой, без да носи отговорност. Той не го желае ".

На въпрос дали чака предварителни избори, той разгласи: " Да. Вероятно те ще са до есента, допусна той, правейки уточнението, че " не мога да бъда с кристална топка в ръката ".

" Български напредък " ще направи всичко, с цел да е подготвена за избори, без значение по кое време са те, твърди Янев. Учредителното заседание на новата партия ще се организира в края на май или началото на юни.

Партията на Янев обаче може и да има проблеми с регистрацията поради признака си. (на фотографията по-долу). Законът не разрешава потреблението на националното знаме в партийните знаци. И въпреки и някои съдии да си затварят очите за това, регистрирайки партии, други одобряват, че законът би трябвало да се съблюдава. Преди 2 години и половината да вземем за пример Софийският градски съд, който води регистъра на партиите, отхвърли регистрация на партията на Слави Трифонов. Първият опит на шоумена беше да основе партия " Няма такава страна ". Съдът нямаше проблем със заглавието ѝ, само че одобри, че признакът ѝ не дава отговор на закона. По закон партиите не могат да употребяват в своите знаци герба или знамето на България или на друга страна, както и религиозни знаци. Конституцията споделя, че " никоя политическа партия не може да си присвоява реализирането на националния суверенитет " и " нито една политическа партия не може да се афишира или утвърждава за държавна ".

По делото на " Няма такава страна " съдът признава, че и знаците на други партии включват цветовете на знамето - Българска социалистическа партия, Атака, Национален фронт за избавление на България. " Действително, при един от субектите е позволено регистриране с изложение на признака, внушаващо потребление на знамето на републиката, само че това не може да е съображение за всеки идващ съд да допусне такава регистрация, тъй като правилото за тъждество на политическите субекти пред закона, застъпен от сегашния състав, е принцип за равното използване, а не за равното неприлагане на закона за тях ", изясни съдът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР