Участваме в кръстоносен поход, който трябва да освободи държавата от

...
Участваме в кръстоносен поход, който трябва да освободи държавата от
Коментари Харесай

Радостин Василев: Участваме в кръстоносен поход за освобождаване на държавата от мафията

Участваме в кръстоносен поход, който би трябвало да освободи страната от олигархичномафиотския модел и в този момент ще завърши с триумф. Това съобщи пред „ Дарик радио “ юристът от „ ИТН “ Радостин Василев. Три поредни избора за парламент са извънредно изморителни при неспособност до в този момент за бъде формирано държавно управление. Надявам се, всички политически субекти да са към този момент зрели и да са проумели, какво се случи и грешките да не бъдат допускани, тъй като страната няма да може да премине през последващи избори при тези комбинации от рецесии – здравна, енергийна, ценова. При служебното държавно управление към този момент се вижда затормозяване и отмалялост, както и спад в доверието, което не е подобаващ вид за прекосяване на настъпващата зима “.

Радостин Василев акцентира, че диалогичността, експертността и отговорността към решенията са били водещи за „ ИТН “ и през предходните парламенти, и в този момент структурите по места, управлението и народните представители са извели нужните заключения по отношение на това, с кои хора и по какъв метод би трябвало да договарят. „ Какви неточности бяха позволени от нас и от другите, с цел да не ги допуснем още веднъж. Вярвам, че равнището на диалогичност у политическите субекти отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи ще разреши на тъй наречените партии на смяната, всички, които доближат до Народното събрание, да излъчат държавно управление, което да е реформаторско и експертно. То би трябвало да бъде образувано въз основата на знанията и опциите на обособените хора с публично и политическо доверие, а не политически фигури, които да са захранвани от други подмолни ползи, което пречи за образуването на доверие, а то липсва, както в политиците по този начин и в институциите и поради неналичието на доверие, ние сме изправени пред най-тежката здравна рецесия може би след войните, които е претърпяла България “.

Радостин Василев означи като проблем това, че кардиналните позиции на обособените партии постоянно са в несъгласие с диалогичността. Той е уверен, че Има Такъв Народ ще има мощно показване в идващия Парламент: „ Смятам, че моето равнище на диалогичност, и в предходния парламент, и като ръководител на Правната комисия в 45-то Народно събрание, е била на високо равнище. Въпросът обаче е, че кардиналните политически позиции доста постоянно влизат в несъгласие с диалогичността, тъй като другите партии преглеждат своите цели по друг метод. В този смисъл изводите, които би трябвало да сме създали и ние в това число са, че търпението и компромисите могат да бъдат до такава степен, че те да не повреждат публичния интерес.

Ако има държавно управление с цената на взаимни отстъпки със здравна промяна, с битка с корупцията, битката с монополите, взаимни отстъпки със незабавни ограничения в енергетиката, това не са откровени и не са същински равнища на диалогичност, а са заблуди за обществото “, сподели Радостин Василев. Не би трябвало да се чака „ прегръдка “ сред несъвместими планове непременно “, акцентира още той и уточни като образец за верен метод Споразумението за политики, което само Българска социалистическа партия е подписала с „ ИТН “ в предходния парламент.

„ Това дава сигурност, че в един малко или средносрочен законодателен интервал, ще успеем да реализираме политически резултати, без значение, кой е изпълнителят. Т.е. изпълнителната власт би трябвало да е изпълнена със наличие, а не да е просто политизирана. Аз съм сигурен, че Има Такъв Народ ще има мощно показване в идващия парламент. Смятам, че екипът, който води договарянията би трябвало натам да бута нещата, че с цел да бъде предпазен главният публичен интерес, който е в действителност подложен под риск, би трябвало да се направи един компромис даже с вътрешните средносрочни или дълготрайни вероятности и хрумвания на партиите, с цел да може в действителност да стабилизираме страната! “, съобщи още юрист Радостин Василев, който е лидер на листата на Има Такъв Народ за област Плевен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР