Участвам всеки път в парламента, когато има питане към мен.

...
Участвам всеки път в парламента, когато има питане към мен.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С новите касови бележки на бензиностанциите въвеждаме 100% прозрачност при цените на горивата

Участвам всякога в Народното събрание, когато има запитване към мен. Днес новата кандидатура можеше да показан от различен. Сутринта имах срещи със спецслужбите, след това Министерски съвет. Много почитам Народното събрание. Всеки път, когато е трябвало да отговоря на въпрос и когато е трябвало, съм бил там.

Това сподели в предаването "Шоуто на Слави " по БТВ министър председателят Бойко Борисов, който дава отговор на зрителски въпроси по всички горещи тематики. "Вече, когато се зарежда на бензиностанция, на бележката ще са длъжни да написа какъв брой е надценката, какъв брой са акцизите, какъв брой е чистата цена. Това е 100% бистрота. Аз повече няма какво да кажа, тъй като цените на горивата се контролират от други фактори, а не от държавното управление. Не мога да давам отговор на въпроси, които засягат времето преди мен. Не ние сме продали рафинерията в Бургас на "Лукойл " и не мога да разясня тематиката за монопол. Правят се всевъзможни инспекции и се прави всичко допустимо нещата да се изсветлят. Всеки може да иде на друга бензиностанция и да си зареди. Поне 10 продавачи на бензин има. Трябва да бъдем доста прецизни в изрече, когато приказваме за монопол при горивата, тъй като това значи да обвиним всички огромни и международни компании. Има хиляди бензиностанции и десетки рафинерии. Много се надявам, че в нашите залежи ще открием петрол и газ. Не желая още веднъж да приказвам за шистовия газ, с цел да не излезе отново някой на митинг. И аз желая цената на бензина да е по-ниска, само че няма по какъв начин да стане, тъй като България не добива нефт. С новата касова записка всеки ще може да си види цената. Така и Комисия за защита на конкуренцията ще може да се намеси и сметките ще лъснат ", съобщи министър-председателят.

"Не министър председателят и не държавното управление се занимава със собствеността на "Джи пи груп " и "Юлен ". При вас ще бъде и основният прокурор, който ще може да ви отговори на тези въпроси. За "Джи Пи Груп " мога да кажа, че има двама души с обвинявания. Ако премахнем изцяло държавната дотация, партиите незабавно ще попаднат в ръцете на богати олигарси, в ръцете на бизнеса. Така ще станем подвластни от олигарсите. Държавната дотация е единствения метод партиите да имат своя независимост, да могат да провеждат семинари, да имат живот. Ние в ГЕРБ непрестанно даравяме от тези пари. За мен цялостното отричане от държавната дотация е популистко искане. Видяхме на президентската акция, че имаше обществено слаби, които са дарявали. Такива данни излязоха от Сметната палата за акцията на президента, само че това е тематика на различен диалог. Темата за партийната дотация може още веднъж да се пдоложи на публичен спор. Поемам ангажимент и ще го слага. Целта ми е да оказа помощ на по-малките партии. Да не излезе на финала, че това икономисване на държавна дотация ще ни излезе по-скъпо ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР