Участвал съм в просеца на изготваня на промените на Конституцията.

...
Участвал съм в просеца на изготваня на промените на Конституцията.
Коментари Харесай

Атанас Славов: През юли очаквам внасяне на предложения за конституционни промени

" Участвал съм в просеца на изготваня на измененията на Конституцията. Работа на Народно събрание е да ги гласоподава. Очаквам в границите на юли месец да бъдат импортирани предложенията. Въпросът е по какъв начин - дали всяка парламентарна група ще инициира, или ще се опитаме да изготвим един общ план, който ще бъде импортиран от всички. Трябва да мине най-малко един месец след внасянето и тогава да бъде първото гласоподаване. По-скоро се чака през семпември. " Това съобщи министърът на правосъдието Атанас Славов.

" Заслужава си за България.

 

Тя би трябвало да бъде правова страна. Българите да усещат, че имат спреведливи институции, а прокуратурата да не пази отговорните, а да ги проверява. Не е значимо дали сме с ГЕРБ, или Движение за права и свободи. Българите са създали своя избор, а конституционните промени изискват огромни болшинства. Много хора ни споделят, че е време за тези промени. Не може да сме на опашката на Европа. Това споделят хората. "

 

" Едно от предложенията е правосъдният министър да има водеща роля при номинирането на идващия основен прокурор, само че той към този момент да е с изменена роля, с по-ограничени функционалности. Политическата отговорност се носи от министъра на правораздаването, а основния прокурор взе участие в реализирането на наказателната политика на страната. Те са обвиняването на страната ", добави той пред " Нова ".

 

" Цялата борба е основният прокурор да носи отгворност. Предвидено е да се понижи мандатът на основния прокурор на 5 години. Той да няма толкоз съсредоточена власт. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР