Участниците в започналия вчера протест на медицински специалисти с искане

...
Участниците в започналия вчера протест на медицински специалисти с искане
Коментари Харесай

Протестиращи медици преспаха пред Министерския съвет, искат Борисов да ги приеме

Участниците в почналия през вчерашния ден митинг на медицински експерти с искане за по-добри условия извършиха заканата си и пренощуваха в палатките, разпънати пред Министерския съвет .

Това разгласи здравната сестра Мая Илиева, водач на Синдиката на медицинските експерти. По думите ѝ през нощта са останали към 15 души .

Желанието на протестиращите медици е да бъдат признати през днешния ден от министър-председателя Бойко Борисов.
 Медицински експерти стачкуват под прозорците на Борисов Обновена
Медицински експерти стачкуват под прозорците на Борисов

Медестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти желаят ясни правила

" И ще стоим тук, до момента в който господин Борисов ни одобри. Дано да има смелостта да се срещне с едни врякащи дами ", акцентира Мая Илиева пред БНР и предизвести, че са търпеливи и ще чакат.

" Дано да успеем да се срещнем с господин Борисов. Имаме една заложена точка в настояванията си и това е груповия трудов контракт ( КТД) да бъде наложителен за всички ", посочи тя.

Мая Илиева акцентира, че в България проблемите се вземат решение еднолично, единствено когато Борисов подреди, тогава нещата се случвали . В останалите случаи се правели, че проблеми няма .

Тя бе безапелационна, че не имат вяра на никого, а освен на здравния министър Кирил Ананиев.

" До момента за 10 месеца нищо не се е трансформирало . Дори това, което се приказва - за сделки в НРД (Национален рамков контракт - б.р.), към момента не е написано ", разкри тя.

Илиева изясни, че в някои лечебни заведения има нарастване на работните заплати на медицинските сестри, само че това е за сметка на спомагателното материално стимулиране. Така, по думите ѝ, на някои места даже се получават по-ниски хонорари .

" Нещата към този момент с стремглава мощ се разрушават. Няма какво да губим ", акцентира още Мая Илиева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР