Участниците в Съвета по съдебна реформа смятат, че има напредък

...
Участниците в Съвета по съдебна реформа смятат, че има напредък
Коментари Харесай

Напредък по препоръките от Евродоклада отчетоха на Съвета по съдебна реформа

Участниците в Съвета по правосъдна промяна считат, че има прогрес по мониторинговия отчет за България. Това стана ясно след съвещанието на съвета, оповестиха от Министерството на правораздаването.

 Бавен прогрес, а би трябвало да е необратим, регистрира мониторингът на Европейска комисия Обновена
Бавен прогрес, а би трябвало да е необратим, регистрира мониторингът на Европейска комисия

От Европейска комисия приканват България да осъществя направените в документа рекомендации

На съвещанието бе признат план на доклад за осъществяването на Плана за деяние за 2017 година за осъществяването на рекомендациите от отчета на Европейска комисия по Механизма за съдействие и оценка (МСО) от 25 януари 2017 година (към 30 ноември 2017 г.). Отчетът и Оценката бяха показани от зам.-министър Десислава Ахладова. Участниците се сплотиха към мнението, че има прогрес и по двата отчета , осведомиха от ведомството на Цецка Цачева.

Освен мониторинговия отчет на Съвета бе прегледан и Законопроекта за детско правораздаване. До 15 януари ще бъдат показани за разискване редактирани текстове за отклонение от наказателно произвеждане и налагане на възпитателни ограничения на малолетни лица ще бъдат показани за разискване.

Очаква се правосъдното ведомство да изготви и предварителна оценка на въздействието на законопроекта.

Участниците в Съвета разискаха и п редложените от Министерството на правораздаването промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), като се задължиха в къси периоди да изпратят до министерство писмените си мнения по предлаганите промени, както и съответни обосновани оферти за промени в текстовете.

Съветът одобри и отчета за осъществяването на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система и Пътната карта към нея към 30 ноември 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР