Участниците в преговорите за бъдещото управление да говорят помежду си,

...
Участниците в преговорите за бъдещото управление да говорят помежду си,
Коментари Харесай

Румен Петков призова преговарящите да говорят помежду си, а не на публиката

Участниците в договарянията за бъдещото ръководство да приказват между тях, а не на публиката. Този апел насочи към договарящите водачът на АБВ, правейки оценка на хода на преговорния развой и представителството на АБВ в границите на коалиция " Българска социалистическа партия за България ". 

АБВ дават висока оценка на метода на първата политическа мощ " Продължаваме промяната " договарянията да се излъчват онлайн и показаха оптимизъм, че ще имаме постоянно държавно управление. " АБВ смята за наложително образуването на държавно управление ", сподели Румен Петков и акцентира, че това не би трябвало да става безпринципно и на основата на сметкаджийски причини, а на основата на това, което подсигурява взаимната работа и това, което подсигурява резултати, учредени на публичния интерес.
Министерство на външните работи да привика посланика на Съединени американски щати, упорства Румен Петков
За остра реакция на писмото на американските сенатори, с което ни слагат условия за споразумяване на проблемите с Република Северна Македо...

" Проблемът настава, когато участниците в диалозите не приказват между тях, а приказват на нас ", означи Петков. Като най-ярък образец той уточни работната група по правосъдната промяна. " Някои бъркат правосъдна промяна с правосъдна промяна. Три четвърти от декларираните планове са директно обвързани с конституционни промени ", посочи той и напомни, че е явно, че не може да има конституционно болшинство в новия парламент.

За правосъдната промяна, продължаваме да настояваме за ситуиране на Съвет по правосъдната промяна, съобщи Петков. Той заяви още, че АБВ упорстват в работната група по Вътрешна сигурност и публичен ред да бъде укротен съставът на Министерство на вътрешните работи, че не се възнамерява заледяване на заплатите. " Ако това стане, маса народ ще си мечтае за Цветанов ", предизвести той и разяснява, че синдикатите в Министерство на вътрешните работи са обезпокоени неслучайно.

" Да е напълно ясно, че основаването на нов орган, който да има всички проверяващи функционалности – подслушване, следене, включително със лична техника за тези цели, е закононарушение към демокрацията и системата на вътрешна сигурност ", сигнализира още Петков. " В момента имаме ДОТО, ДАНС, която разполага с целия нужен инструментариум за подслушване и следене. Ако създадем трети подобен орган – злополуката е неизбежна, тогава дефинитивно ще бъде срината опцията за ефикасен надзор върху незаконния контингент, уверен е Петков. Той настоя за изясненост кой е предложил тази концепция.

Като отличен образец по какъв начин се излагат политически тези и политически решения Петков уточни работата на днешната работна група по земеделие. В нея АБВ е показана от своя народен представител в коалиция " Българска социалистическа партия за България ", който също описа усещания от преговорния развой.
Румен Петков прикани: Да не спекулираме с нещастията от миналата нощ!
" Две огромни нещастия за една нощ – изгорен дом за възрастни хора с 9 жертви и изгорен рейс с 45 жертви. Изразявам съболезнован...

" Заявихме правилата, от които сме водени. Сред тях са създаването на гаранционен фонд в бранша, който да подсигурява еднакъв достъп на всички аграрни производители; присъединяване на страната и локалната власт в скъсяването на пътя от производството, до потребителя и гарантиране на съществуването на борси, на търговски тържища за плодове и зеленчуци, където хората да могат директно да осъществят продукцията си, а не през прекупвач ". Той означи още, че са сложили въпроса за възобновяване на напоителната мрежа в страната, която в годините беше безусловно разграбена, унищожена.

" Стремежът е не да намерим по какъв начин да не създадем държавно управление, а да намерим това, което ни сближава ", разяснява договарянията Маринов и акцентира, че имена и личен състав на Министерски съвет не се разясняват.

АБВ взе участие в преговорния развой със свои представители, посредством КП „ Българска социалистическа партия за България “ в пет работни групи Освен Владимир Маринов, депутат и зам.-председател на АБВ, който договаря в групата по земеделие, АБВ е показана и от проф. Любомир Халачев – в групата по просвета и културни политики, ген. Михо Михов – в тази по защита и сигурност, Антон Коджабашев – в грепата по спорт, противоречиви политики и – в групата по външната политика на България.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР