Участниците в Мондиал 2022 ще имат щастието да играят на

...
Участниците в Мондиал 2022 ще имат щастието да играят на
Коментари Харесай

Стадиони мечта приемат мачовете в Катар

Участниците в Мондиал 2022 ще имат щастието да играят на едни от най-модерните игрища в света. Седем от осемте уреди са издигнати от нулата за шампионата, а осмият беше главно реновиран. До един стадионите ще се зареждат от плантация за слънчеви панели и ще имат детайлни охладителни системи, в това число външен климатик в някои.

Стадион Лусаил (2022 г.)



Това е най-модерният стадион на Световното състезание в Катар, който беше открит едвам тази година. Капацитетът му е за 80 000 фенове. Намира се на 15 км северно от Доха. Лусаил ще бъде в центъра на нов град със същото име ​и бе издигнат за 33 милиарда английски лири. След края на Световното състезание множеството от местата ще бъдат отстранени, тъй като Лусаил няма да има потребност от личен футболен стадион след 2022 година Той ще се трансформира в публичен център на учебни заведения, магазини, здравни клиники и спортни уреди под покрива на стадиона. Останалите места за сядане от горния етаж ще станат част от открити тераси за нови домове.

Ще одобри 10 мача, в това число и финала. 

 

Стадион Ал Байт (2021 г.)



Капацитет: 60 000

Мачове: 8, 

​Съоръжението е с потенциал 60 000 фенове. Намира се в Ал Кхор, на 35 км северно от Доха. Стадионът е затрупан с голяма конструкция, сходна на палатка, и носи името си от палатките bayt al sha’ar, употребявани от номадските хора в района. Палатката и прибиращият се покрив ще оказват помощ за изстудяване на стадиона. Горната част от трибуните ще бъдат отстранени след Световното състезание (с потенциал под 32 000) и ще бъдат предоставени на разрастващите се страни. На стадиона ще бъде открит петзвезден хотел и търговски център. Това е най-отдалеченият стадион от Доха, макар че е единствено на 40 минути път с кола.

Ще одобри 8 мача, включително този на откриването

 

Стадион 974 (2021 г.)



Дори по стандартите на Катар 2022, това е незабравим стадион. Той е с потенциал за 40 000 фенове и се намира в Доха. Изграден е от 974 корабни контейнера - откъдето идва и името, и модулна стомана. Преди това се е наричал стадион Ras Abu Aboud. В края на Световното състезание той ще бъде изцяло демонтиран, като частите ще бъдат употребявани за други планове. Обектът ще стане крайбрежен комплекс.

  Ще одобри 7 мача, до 1/8-финалите.

 

Международен стадион Халифа (1976 г.)



Капацитет: 45 416

Мачове: 

Единственият стадион за Световно състезание 2022, който е съществувал преди няколко години, е Международният стадион Халифа в Доха. Съоръжението в Доха е издигнато през 1976 година и е преустроено през 2017 година Капацитетът му е 45 000 фенове.

Стадионът беше хазаин на Световното състезание по лека атлетика и финала на Световното клубно състезание, който Ливърпул завоюва, като и двете събития бяха през 2019 година Халифа е единственият стадион за Световно състезание, който няма да бъде отчасти или изцяло демонтиран след Мондиал 2022.

 Ще одобри 8 мача, в това число плейоф за третото място.

 

Образователен градски стадион (2020 г.)



Стадионът Education City Stadium се намира в средата на няколко катарски университета в зелено пространство ​на 7 км западно от Доха. Капацитетът му е за 40 000 фенове. Той е прочут като „ Диамантът в пустинята “ и има усъвършенствана система за изстудяване. Диамантените шарки на фасадата наподобява трансформират цвета си, когато слънцето се движи по небето. Стадионът беше хазаин на финала на Световното клубно състезание на ФИФА през 2021 година, а потенциалът му ще бъде понижен на половина след Световното състезание.

​Ще одобри 8 мача, до четвъртфиналите.

 

Стадион Ал Тумама (2021 г.)



Още един стадион, на който потенциалът ще спадне от 40 000 до 20 000, откакто Световното състезание приключи. На мястото ще бъдат открити хотел и джамия. Кръстен на локално дърво, дизайнът му се основава на gahfiya - арабска шапка. среща се на 12 км южно от Доха.

Ще одобри 8 мача, до четвъртфиналите.

 

Стадион Ал Джануб (2019 г.)



Първият нов стадион за Световно състезание, който бе приключен, през май 2019 година Капацитетът му е за 40 000 фенове. Намира се в Ал Уакра, 18 км южно от Доха.

Той беше хазаин на финала на Азиатската Шампионска лига през 2020 година Дизайнът е основан на платната на лодки дау. Стадионът има охладителна система, тъй че може да се употребява през цялата година. Подобно на множеството други игрища домакини на Мондиал 2022, 20 000 места ще бъдат отстранени след края на най-големия футболен конгрес в света.

Там ще се играят 7 мача, до 1/8-финалите.

 

Стадион Ахмад бин Али



Този стадион е издигнат на мястото на остарял терен със същото име - с над 80% от строителните материали, употребявани наново или рециклирани - в това число от първичния терен. Намира се в Ал Раян, 20 км западно от Доха, и е с потенциал за 40 000 фенове.

Неговата светеща фасада е формирана от модели, които характеризират разнообразни аспекти на страната. След шампионата ще бъде хазаин на футболния тим Ал Раян, като потенциалът ще бъде понижен до 20 000 души.

Ще одобри 7 мача, до 1/8-финалите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР